"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін заговорив про зону вільної торгівлі між ЄС і Євразійським союзом

Вівторок, 1 липня 2014, 17:40

Росія готова обговорювати створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом і майбутнім Євразійським економічним союзом, який має бути створений 1 січня 2015 року.

Про це президент Росії Володимир Путін сказав на нараді послів і постійних представників Російської Федерації, передає УНІАН.

"Просуваючи євразійський інтеграційний проект, ми в жодному випадку не відгороджуємося від решти світу, готові до обговорення перспектив створення зони вільної торгівлі як з окремими державами, так і з регіональними об'єднаннями, в першу чергу, звичайно, з Євросоюзом", - сказав Путін.

За його словами, Європа - природний і найважливіший торговельно-економічний партнер Росії.

Реклама:

Президент РФ зазначив, що Росія прагне до того, щоб з'явилися нові можливості для розширення ділового співробітництва, щоб відкривалися перспективи для взаємних інвестицій, знімалися бар'єри в торгівлі.

"Для цього необхідно модернізувати договірно-правову базу нашого співробітництва, забезпечити стабільність і передбачуваність зв'язків, перш за все в такій стратегічно важливій сфері, як енергетика", - зазначив він.

За словами Путіна, від злагодженого, заснованого на взаємному врахуванні інтересів співробітництва залежатиме стабільність на всьому євразійському просторі, і, "зрештою, сталий розвиток економік країн ЄС і Росії".

Як повідомлялося, 29 травня 2014 року в Астані президенти Росії Володимир Путін, Білорусі Олександр Лукашенко і Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписали договір про Євразійський економічний союз.

Передбачається, що Євразійський економічний союз почне роботу з 1 січня 2015 року. До цього моменту повинна пройти ратифікація документа в національних парламентах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!