Рада заборонила телепродаж лікарських препаратів і медтехніки

Четвер, 5 червня 2014, 17:02

Рада заборонила телепродаж лікарських препаратів, що відпускаються за рецептом, а також медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, застосування яких вимагає спеціальні медичні знання і підготовку.

За відповідний законопроект №0940 в цілому проголосували 229 депутатів при мінімально необхідних 226, пишуть "Українські новини".

Згідно з документом, основним завданням законопроекту є приведення законодавства України у відповідність з Європейською конвенцією про транскордонне телебачення.

Документ визначає термін "телепродаж" як такий, що транслює по телебаченню пропозицію укласти договір купівлі-продажу по певному товару, який повинен містити необхідну доступну та достовірну аудіовізуальну інформацію про товар, який пропонується.

Реклама:

Законопроект також передбачає, що час, що відводиться на рекламу і телепродаж, не може перевищувати 15% (а під час процесу - 20%) фактичного добового обсягу мовлення телекомпанії, а також, що частка реклами та телепродаж протягом години (60 хвилин) фактичного мовлення не повинна перевищувати 20% (і 25% під час виборного процесу).

Пропонується також заборонити спонсорування теле- і радіопередач з використанням будь-яких посилань на лікарські препарати, що відпускаються за рецептом, а так само медичну техніку, методи профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, застосування яких вимагає спеціальні медичні знання і підготовку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!