Під час створення Служби фінансових розслідувань пройдуть масові скорочення

Середа, 4 червня 2014, 18:56

При створенні Служби фінансових розслідувань пройде істотне скорочення співробітників, а решті підвищать зарплати.

Про це в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ" заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби Володимир Хоменко.

"З моїм призначенням на посаду заступника міністра доходів і зборів (фактично - пост начальника Податкової міліції) було дано протокольне доручення про створення концепції Служби фінансових розслідувань", - заявив Хоменко.

За його словами, цей орган пропонується утворити на базі декількох служб, які ведуть боротьбу з економічною злочинністю. Функції Податкової міліції, Фінінспекції, УБОЗ та УБЕЗ повинні перейти у нову службу.

Реклама:

Він також додав, що на даний момент в названих службах працює близько 25 тисяч чоловік.

"Залишити в новому відомстві стільки людей нереально. Отже, пройдуть скорочення. Гроші, які будуть за рахунок цього звільнятися, в першу чергу будуть спрямовані на розширення соціального пакета. Адже з такою зарплатою, яка зараз видається співробітникам, утриматися від спокуси вкрай важко" , - заявив Хоменко.

"Серед співробітників буде жорсткий відбір. Насамперед - їм потрібно мати юридичну або економічну освіту і достатній досвід роботи в аналітичних центрах", - підсумував заступник голови Державної фіскальної служби.

Як повідомлялося, уряд України на засіданні в середу призначив головою Державної фіскальної служби першого заступника міністра доходів і зборів Ігоря Білоуса, а його першим заступником - Володимира Хоменка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!