"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія дала Болгарії місяць на відповідь щодо "Південного потоку"

Середа, 4 червня 2014, 16:32

В Європейській комісії протягом місяця очікують відповіді уряду Болгарії на звернення Брюсселя призупинити будівництво "Південного потоку" і нагадують про необхідність виконувати європейські закони.

Про це на брифінгу повідомив представник ЄК Антуан Коломбані, коментуючи на прохання журналістів заяву продовжувати будівництво, яка була озвучена найбільшою в Болгарії партією соціалістів.

"Ми просили керівництво Болгарії призупинити проект, поки в Європейській комісії продовжується дискусія, і наша позиція залишається незмінною. 2 червня ми відправили офіційне повідомлення болгарському керівництву, зараз вони мають один місяць на відповідь", - деталізував він.

Відповідаючи на уточнююче питання, якою буде позиція Єврокомісії, якщо Болгарія, не зважаючи на прохання ЄС, буде продовжувати будівництво, Коломбани зауважив, що Софія повинна відповідати європейському законодавству і виконувати необхідні процедури.

Реклама:

"Ми впевнені у тому, що Болгарія повинна призупинити будівництво трубопроводу Південний потік. Ми почали процедуру - направили листа, і ми вважаємо, що Болгарія повинна відповідати європейським законам", - наголосив представник ЄК.

Як повідомлялося, 2 червня Брюссель запропонував Софії призупинити будівництво "Південного потоку" на болгарський ділянці. Офіційна причина - невідповідність проекту третьому енергетичному пакету.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!