Shell каже, що не призупиняла розвідку газу на сході України

Середа, 4 червня 2014, 14:58

Компанія Shell в Україні не призупиняла розвідку Юзівського родовища газу (Донецька і Харківська області).

Про це заявили у прес-службі компанії Shell в Харківській і Донецькій областях, коментуючи інформацію про нібито призупинення компанією робіт у цих регіонах, пише "УНІАН".

"Плани компанії з розробки газу ущільнених пісковиків в Україні залишилися незмінними. Зараз триває перший підготовчий етап, який називається базова оцінка стану навколишнього середовища на Юзівській ділянці. Її почали в грудні 2013 року, і вона досі триває. До її закінчення не можуть бути розпочаті ніякі практичні роботи", - повідомили в прес-службі компанії.

У компанії уточнили, що вчорашню заяву голови фінансового підрозділу компанії Shell Саймона Генрі неправильно зрозуміли.

Реклама:

Як повідомлялося, 3 червня, ЗМІ з посиланням на інформагентство Bloomberg, глава фінансового підрозділу компанії Shell Саймон Генрі нібито сказав, що компанія Royal Dutch Shell призупинила розвідку родовищ сланцевого газу на Юзівській площі. Причиною призупинення він назвав побоювання за безпеку співробітників.

Генрі також підкреслив, що компанія виходить з проекту. "Це не вихід, але ми беремо перерву для наших наземних операцій", - зазначив він.

Як відомо, 24 січня 2013 року компанія Shell, ТОВ "Надра Юзівська" і уряд України підписали угоду про розподіл продукції (УРП) на розвідку, розробку і видобуток вуглеводнів на Юзівській ділянці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: