Порошенку дозволили купити київський завод конструкцій

Середа, 4 червня 2014, 12:17

ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетскепітал" отримав дозвіл Антимонопольного комітету на придбання акцій ПАТ "Київський завод експериментальних конструкцій".

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті АМКУ.

Згідно із повідомленням, інвестфонд "Прайм Ессетскепітал" (Київ) отримав дозвіл на придбання акцій "Київського заводу експериментальних конструкцій" , що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Як відомо, у березні 2005 року, зайнявши пост глави РНБО, новообраний президент Петро Порошенко передав всі свої бізнес-активи у ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд (ЗНКІФ)" Петра Порошенка", пізніше перейменований на "Прайм ессетс кепітал".

Реклама:

Згідно з даними "Укрдержреєстру",  Порошенко залишається єдиним власником фонду, а керує ним його батько Олексій Порошенко.

ЗНКІФ "Прайм ессетс кепітал" знаходиться під управлінням ТОВ "Компанія з управління активами "Ф’южн Капітал Партнерз", яка також управляє інвестфондами "ВІК" (керівник - Ігор Кононенко), "СОВА" (керівник - Олег Свинарчук), "Кондитерінвест" (керівник - В'ячеслав Москалевський, усі троє - партнери Петра Олексійовича по бізнесу), "Богдан Капітал" і "БРІЗ".

Як зазначили у прес-службі Порошенка, дозвіл на покупку він отримав, але не купував його.Заявка до АМКУ була подана ще до виборів і до його обіцянки продати бізнес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: