Анексований Крим може залишитися без супермаркетів "Сільпо"

Вівторок, 3 червня 2014, 08:55

В анексованому Криму можуть закритися супермаркети "Сільпо".

Про це йдеться у зверненні до покупців, плакати з яким з'явилися в місцевих магазинах, повідомляє "Крим.Реалії".

Як видно з тексту звернення, його автором є Володимир Костельман, виконавчий директор "Сільпо".

З тексту випливає, що керівництво мережі супермаркетів стикається з великими труднощами під час доставки товару з материкової частини України.

"Витрати на доставку товарів зросли не тільки через збільшення цін на пальне, але й тому, що час простою вантажівок на кордоні сягає 15-ти годин. Через це водії іноді змушені розвертатися і їхати назад, залишивши товари в найближчих магазинах на материку", -йдеться у зверненні.

Також, за словами керівництва мережі супермаркетів, великою проблемою залишається доставка виручки на материкову частину України.

У тексті звернення до покупців особливо підкреслюється, що в тому, що сталося, немає провини підприємства, в тому числі - в неможливості проводити всілякі акції, до яких звикли покупці мережі супермаркетів, і можливості обміняти на товари накопичені бали.

"На сьогодні склалася така ситуація: програма "Власний рахунок" не може працювати на території Криму. У нас просто немає можливості доставити конверти з балами. Завозити товари з материка з кожним днем стає все складніше, а багато товарів " взагалі неможливо. Поки що ми працюємо як українська юридична особа", - йдеться у зверненні до покупців.

"А при переході на кримську юридичну особу ми не бачимо законної можливості, як товар взагалі може перетинати кордони. Але при цьому працювати як українській юридичній особі нам у Криму ніхто не дасть, це теж зрозуміло", - йдеться у зверненні.

 

На думку керівництва мережі супермаркетів, не виключено, що в майбутньому постане питання про закриття супермаркетів у Криму.

"Таким чином, хочеться заздалегідь попросити у вас пробачення за всі можливі незручності, які були і є. А якщо (коли) ми вирішимо закрити магазин, то сподіваємося, що інші професіонали в торгівлі, в яких ви купуватимете продукти, впораються із завданням краще за нас. А поки ми відкриті, то прохання: якщо вже не можна нас любити, то хоча б поки що потерпіти", - просять кримчан.

Реклама:

Радіо Свобода

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!