Суд скасував рішення про ліквідацію банку Новинського

Неділя, 29 червня 2014, 12:34

Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов компанії Yernamio Consulting, яка входить до Смарт-холдингу Вадима Новинського, про скасування рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) про ліквідацію Банку Форум.

Про це повідомляє ініціативна група вкладників банку, пише "ЛігаБізнесІнформ".

У групі уточнюють, що таке рішення суддя ухвалив за результатами двох слухань, в яких, крім вкладників, брали участь як представник позивача, так і представники ФГВФО і Національного банку. Суд визнав НБУ стороною у справі.

Yernamio Consulting, мажоритарний акціонер Форуму, в суді наполягала на необгрунтованості відхилення поданої колишнім власником банку програми його порятунку. Представник ФГВФО Павло Шевченко заявив, що представник позивача подав інформацію "вибірково, упереджено і необ'єктивно".

Реклама:

Головний юрисконсульт юридичного департаменту НБУ Вікторія Маслова повідомила, що Нацбанк приєднується до прохання Фонду відмовити в задоволенні позову.

Відповідачі також відзначали, що виплати гарантованих сум (до 200 тис грн) вкладникам Банку Форум вже почалися, на них перераховано понад 2 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!