Італія проти санкцій відносно Росії

Неділя, 29 червня 2014, 10:12

Італія встане на чолі країн, які намагаються перешкодити спробам США та Німеччини на саміті ЄС розширити санкції щодо Росії.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, Вашингтон тисне на ЄС, щоб блок висунув РФ загрозу введення санкцій проти цілих галузей російської економіки, включаючи енергетику, фінанси і оборону.

Ден Фрід, представник США, який відвідав Брюссель у 25 червня, натякнув, що США готові перейти до третього етапу санкцій, але сподіваються ввести їх разом з ЄС.

Реклама:

"Посил США був наступним: ми не чекаємо, що санкції будуть введені в п'ятницю, але ми сподіваємося прискорити процес, якщо необхідно. Ми хочемо, щоб ви отримали наш сигнал", - заявив представник ЄС, додавши, що в Європі приходять до усвідомлення того, що санкції повинні вийти за рамки обмежень для приватних осіб.

Італія активно протистоїть санкціям і намагається піти від введення каральних заходів. Однак проекти висновків говорять про те, що якісь обмеження Росії все ж загрожують, якщо продовжаться події у Східній Україні.

Рим підкреслює, що зусилля дипломатів ЄС мають бути спрямовані на те, щоб допомогти Порошенку реалізувати мирний план і підтримати Київ у переговорах з "Газпромом".

Раніше дві головні структури бізнес-лобі в США мали намір випустити публікації, що попереджають про те, що санкції проти Росії можуть завдати шкоди американським робітникам і бізнесу.

Торгові асоціації попереджають, що економічні санкції обернуться величезними збитками від припинення торговельних відносин з Росією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: