"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк не визнає банки, створені ДНР і ЛНР

П'ятниця, 27 червня 2014, 18:51

Національний банк України не визнає і не підтримує невизнані держави, що входять у так званий "Союз народних республік", а також їхні "центральні банки".

Про це йдеться в листі НБУ на адресу банків, текст якого має "Інтерфакс-Україна".

"НБУ не визнає і не підтримує будь-які самопроголошені й новостворені структури в Донецькій і Луганській областях і, відповідно, центральні банки, нібито створені ними", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося, самопроголошена Донецька народна республіка готується до введення ліцензування банків, що діють на її території: у червні відбулася відповідна нарада з представниками банківських установ регіону. На ній також обговорювалося питання переходу на розрахунки в російських рублях.

Реклама:

Згідно з листом регулятора, банкам, розташованим у Донецькій та Луганській областях, у разі виникнення питань необхідно звертатися до структурних підрозділів НБУ.

"Філії банків, юридичні особи яких розміщені за межами Донецької та Луганської областей, повинні звертатися з усіма питаннями до своїх юридичним осіб, а ті, в свою чергу, - в територіальні управління НБУ за місцем їх розташування або в структурні підрозділи центрального апарату НБУ в Києві", - наголошується в листі.

В НБУ також нагадали, що робота системи електронних платежів у цьому регіоні функціонує, забезпечуючи проведення міжбанківських платежів, в т.ч. органів Державної казначейської служби України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!