Суд скасував ліквідацію банку Новінського

П'ятниця, 27 червня 2014, 17:07

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов компанії Yernamio Consulting LTD, що входить до "Смарт-холдингу", про скасування рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про ліквідацію банку "Форум".

Про це повідомили в ініціативній групі вкладників банку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Визнати протиправним та скасувати рішення виконавчої дирекції ФГВФО", - процитували агентству слова судді Руслана Арсірія.

У групі уточнили, що таке рішення суддя ухвалив за результатами двох слухань, в яких, крім вкладників, брали участь як представник позивача, так і представники ФГВФО і Національного банку, оскільки суд визнав НБУ стороною у справі.

Реклама:

Yernamio Consulting, мажоритарний акціонер "Форуму", в суді наполягала на необгрунтованості відхилення поданої колишнім власником банку програми його порятунку, тоді як представник ФГВФО Павло Шевченко заявив, що представник позивача подав інформацію "вибірково, упереджено і необ'єктивно".

Головний юрисконсульт юридичного департаменту НБУ Вікторія Маслова повідомила, що Нацбанк приєднується до прохання Фонду відмовити в задоволенні позову.

Відповідачі також зазначали, що виплати гарантованих сум вкладникам банку "Форум" вже почалися, на них перераховано понад 2 млрд гривень.

Раніше власник "Смарт-холдингу", народний депутат Вадим Новинський звернувся до вкладників, що готовий продовжити боротьбу за порятунок банку і, крім вже перерахованих Нацбанку на ці цілі 50 млн доларів, у вересні буде перераховано ще 60 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: