Суд стягнув з компаній Фірташа 271 мільйон

Четвер, 26 червня 2014, 19:05

Господарський суд міста Києва прийняв рішення стягнути 271,48 мільйона гривень заборгованості за кредитами з компаній Дмитра Фірташа, банку "Надра" і Сєверодонецького об'єднання "Азот", на користь "Промінвестбанку".

"Позовні вимоги "Акціонерного комерційного промислово-інвестиційного банку" до банку "Надра" і Сєверодонецького об'єднання "Азот" задовольнити", - йдеться в рішенні суду від 18 червня, розміщеному в реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням суду, в тому числі банк "Надра" повинен заплатити 135,740 млн гривень, у тому числі прострочена заборгованість за кредитом в сумі 129,540 млн гривень, прострочені відсотки за користування кредитом на 413,810 тисяч гривень, пеня за прострочення сплати кредиту в сумі 5,775 млн гривень, пеня за прострочення сплати відсотків на 10,086 тисяч гривень.

Аналогічна сума і структура заборгованості у Сєверодонецького об'єднання "Азот".

Реклама:

Суд пояснює своє рішення тим, що ні позичальник "Азот", ні виступаючий гарантом за його кредитом банк "Надра" не виконали свої зобов'язання перед "Промінвестбанком" за кредитним договором від 22 листопада 2013 року про надання кредитної лінії.

Як зазначається у рішенні, воно набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги або після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!