"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клімкін сумнівається, що "Південний потік" буде побудований

Четвер, 26 червня 2014, 18:44

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сумнівається в тому, що проект будівництва газопроводу "Південний потік" буде реалізовано.

Як повідомили УНІАН в прес-службі МЗС України, про це Клімкін сказав в інтерв'ю австрійській газеті "Die Presse".

"Австрія підтримує цей проект. Але в мене є великий сумнів в тому, що він буде реалізований. Як член ЄС, Австрія має дотримуватись правил, другого та третього енергетичних пакетів. Не можна говорити про поступки щодо "Газпрому". А без поступок "Південний потік" є мертвим", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що не вірить у перспективи цього проекту.

Реклама:

"Я не вірю в цей проект. Якщо Росія хоче обійти Україну та інші держави, то це мотивовано виключно політично. Вартість цього проекту становить майже 30 млрд. Навіщо витрачати так багато грошей на проект, який не забезпечить диверсифікації. Росія потрібна як постачальник енергоресурсів, але все повинно відбуватися відповідно до правил", - додав Клімкін.

Міністр зазначив, що ЄС має говорити одним голосом. "Якщо Австрія хоче виступити як посередник, слід обміркувати, як це буде відбуватися", - сказав він.

Як повідомлялося, 24 червня австрійська енергетична компанія OMV і російський "Газпром" підписали у Відні угоду щодо будівництва газопроводу "Південний потік", який йде в обхід України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!