Курченко збирається оскаржити арешт майна Одеського НПЗ

Четвер, 26 червня 2014, 11:42

Український бізнесмен Сергій Курченко впевнений, що арешт Одеського НПЗ незабаром буде оскаржений і знятий.

Про це він заявив в інтерв'ю "Независимой газете".

"Я з подивом дізнався про нібито арешт майна "Одеського НПЗ" із засобів масової інформації. Ми не були повідомлені про рішення судів щодо арешту майна заводу. Вони були прийняті потай від підприємства, з порушенням основоположних норм Конституції і законів України, Європейської конвенції з прав людини", - сказав Курченко, відповідаючи на питання про арешт його активів в Україні.

За словами Курченко, "ВЕТЕК" розцінює арешт наших активів як продовження політичного переслідування в інтересах недобросовісних конкурентів.

Реклама:

"Я впевнений, що цей арешт незабаром буде оскаржений і знятий. А крім цього всі наші підприємства в Україні працюють у штатному режимі", - сказав бізнесмен.

Крім того, відповідаючи на питання про порушення великої кількості справ проти компаній, афілійованих з ним, Курченко заявив, що на сьогоднішній день жодного офіційного звинувачення не пред'явлено.

"Повідомляється дуже багато всього. Але станом на сьогоднішній день жодного офіційного звинувачення нам не пред'явлено. Єдине розслідування, що проводилося відносно наших компаній, на сьогодні зупинено, інших не ініційовано. Всі ці "справи-​​примари" потрібні виключно тим, хто намагається влаштувати в Україні новий переділ власності, користуючись сьогоднішнім станом економіки ", - стверджує Курченко.

Як повідомлялося, 22 квітня суд арештував майновий комплекс та земельну ділянку Одеського нафтопереробного заводу.

Нагадаємо, 23 квітня ГПУ оголосила Курченка у міжнародний розшук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: