"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна через 5-7 років може повністю забезпечити себе газом - Дтек

Середа, 25 червня 2014, 18:29

При створенні сприятливого регуляторного середовища, залученні інвестицій та використанні нових технологій Україна здатна протягом 5-7 років повністю забезпечити себе газом власного видобутку.

Про це сказав генеральний директор "Нафтогазвидобування" Ігор Щуров під час виступу на 5 Українському енергетичному форумі в Києві, повідомляє прес-служба ДТЕК.

За його словами, перспективи видобутку традиційного природного газу в Україні недооцінені через відсутність актуальної та повної геологічної інформації про надра.

"Можливість істотного нарощування видобутку природного газу в країні часто пов'язують з початком розробки родовищ нетрадиційних вуглеводнів. Однак досвід роботи "Нафтогазвидобування" показує, що концентрація зусиль на розвитку видобутку традиційного газу в короткостроковій перспективі здатна забезпечити більш відчутний ефект", - зазначив топ-менеджер.

Реклама:

Він додав, що мова не тільки про обсяги газу, але також про терміни реалізації проектів, вартість продукції, мінімізацію потенційних ризиків.

Як наголошується, в поточному році компанія вже ввела в експлуатацію одну свердловину, буріння ще трьох планується завершити до кінця року. Паралельно компанія приступає до буріння шести нових глибоких свердловин на Семиренківському родовищі.

ПрАТ "Нафтогазвидобування" - найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. Основний акціонер - енергетичний холдинг ДТЕК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: