"Південний потік" закінчиться в Австрії

Середа, 25 червня 2014, 11:35

24 червня у Відні голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і гендиректор OMV Герхард Ройсс підписали угоду про будівництво "Південного потоку" в Австрії.

Проектом займеться South Stream Austria GmbH, в якій у кожної із сторін буде по 50%. Труба буде прокладена від австро-угорського кордону до хаба в Баумгартені, пишуть "Ведомости".

"Це не дуже протяжна ділянка - трохи менше 50 км. Але від цього не менш важлива, оскільки це заключна ділянка "Південного потоку", - зазначив Міллер.

Так, саме Австрія перетворилася в "пріоритетний маршрут". А ось Словенію і яка передбачалася в якості кінцевої точки Італію "Південний потік" обійде стороною.

Реклама:

Таким чином, "Газпром" повернувся до початкової концепції будівництва трубопроводу. Він передбачає будівництво труби з Росії по дну Чорного моря до Болгарії, Сербії, Угорщини і потім Австрії.

Баумгартен розглядався як кінцева точка "Південного потоку" ще в 2009 році.

Через рік з Австрією було підписано міжурядову угоду. Але пізніше влада країни зробили ставку на альтернативний проект Nabucco, а "Газпром" вирішив направити "Південний потік" з Угорщини через Словенії до Італії.

Як повідомлялося, на початку червня Єврокомісія оголосила про свій намір призупинити реалізацію проекту "Південний потік" в країнах ЄС, в першу чергу - в Болгарії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!