"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ визнав "Актив-Банк" проблемним

Вівторок, 24 червня 2014, 16:28

Національний банк за результатами проведеної перевірки "Актив-Банку" відніс його до категорії проблемних.

Про це повідомив заступник директора генерального департаменту банківського нагляду НБУ Костянтин Раєвський, передає УНІАН.

За його словами, в банку було проведено перевірку. "За результатами цієї перевірки банк віднесено до категорії проблемних банків", - сказав Раєвський, звертаючись до вкладників банку, НБУ, що зібралися під будівлею з вимогою до керівництва регулятора звернути увагу на факти невиконання банком своїх зобов'язань перед вкладниками з виплати вкладів і відсотків по них.

Як зазначив представник Нацбанку, проблеми банку можна вирішити. "Господарі банку спільно з правлінням розробляють зараз програму фінансового оздоровлення, яка найближчим часом розглядатиметься в НБУ", - додав Раєвський.

Реклама:

За його словами, після затвердження програми, що припускає фінансову участь власників банку, можливе надання стабілізаційного кредиту або рефінансування від Нацбанку.

"Ви одержите ваші кошти у будь-якому разі. Якщо це в межах 200 тисяч гривень, ви одержите їх обов'язково, адже якщо навіть банк буде визнано неплатоспроможним, його негайно передадуть Фонду гарантування вкладів", – резюмував Раєвський.

"Актив-Банк" працює на ринку України з 2001 року і входить до групи середніх фінустанов.

Згідно з інформацією на сайті банку, його основним власником є фінансова компанія "Актив Фінанс Груп", що володіє 97,0990% акцій банку.

За інформацією у ряді ЗМІ, раніше контрольний пакет акцій банку належав братам Андрію і Сергію Клюєвим, а в результаті продажу банку наприкінці минулого року основним акціонером став член спостережної ради "Ощадбанку" Данило Волинець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!