Сніжне залишилося без пенсій

Субота, 21 червня 2014, 10:18

Повністю зупинено бюджетні розрахунки і виплату пенсій у Сніжному (Донецька область).

Про це заявила виконуюча обов’язки міського голови Олена Петрухіна, пише "Голос України".

За її словами, у місті 24 тисячі пенсіонерів, і заборгованість по пенсіях уже становить 27 мільйонів гривень. Плюс 6 мільйонів днями потрібно на зарплату бюджетникам.

"Зупинилося все: фінансування соціальної сфери – шкіл, лікарень, бюджетних організацій. Рятувальники, тюрма - всі без грошей. Не закуповуються медикаменти, в тому числі наркотичні препарати. Не оплачується харчування школярів, вихованців інтернату, дитсадків. Зростають борги за електроенергію і комунальні послуги. Люди не отримують зарплату і пенсію - і не платять, - зазначила Петрухіна.

Реклама:

За словами очільниці міста, Сніжне неможливо порівняти зі Слов’янськом: бойові дії на території не ведуться, в’їзд і виїзд вільний, ходить громадський транспорт, працюють магазини, не закриті установи, діють заводи й шахти.

Після того, як озброєні прихильники самопроголошеної "Донецької народної республіки" зайняли будівлю Пенсійного фонду, співробітникам підшукали інше місце, робота фонду не зупинена, каже співрозмовниця.

 "Ми всі страшенно обурені. Місто живе - як можна нам усе перекрити? Так, є озброєні люди, але немає випадків масових мародерств. Виконком міської ради займається життєзабезпеченням. Нас ніхто не захоплював. Утримуємо ситуацію, як можемо. Чому наших людей позбавили виплат?" - ставить питання Петрухіна.

Мешканці міста звернулися за підтримкою до народного депутата України Андрія Пономарьова, який піднімав проблему відновлення бюджетних виплат у Сніжному в розмові з керівником Кабінету міністрів Арсенієм Яценюком.

"Під загрозою і зарплата шахтарів міста. Не знаю, як вирішать це питання. Можливо, потрібно перерахувати гроші іншим шляхом, адже в Донецьку були захоплені обласні управління Держказначейства і Національного банку України", - вважає депутат міської ради Микола Матяш.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!