"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні представили базу даних про витрати коштів міжнародної допомоги

П'ятниця, 20 червня 2014, 20:39

У Міністерстві економічного розвитку презентовано нову відкриту електронну базу даних про допомогу у розвитку.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Мета створення цієї бази - формування сучасної, універсальної та багатоступеневої інформаційної системи як надійного джерела інформації про всі ресурси, що надаються Україні у вигляді міжнародної технічної допомоги та ресурсів МФО та забезпечення відкритого доступу до бази громадськості, міністерств та інших зовнішніх користувачів", - сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

За його словами, ця база, є результатом спільних зусиль Мінекономрозвитку, ООН та компанії "Сінерджи Інтернешнл Сістемс", яка має успішний досвід розробки та інсталяції аналогічних баз даних донорської допомоги у понад 40 країнах.

Реклама:

"Нова відкрита база даних сформована на основі структури  автоматизованої бази даних для обліку та моніторингу проектів міжнародних фінансових організацій та проектів міжнародної технічної допомоги, що діяла в Мінекономрозвитку до кінця 2013 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначаэться, нова база передбачає більш оперативну роботу та прискорене опрацювання запитів користувачів, гнучку систему формування різних звітних документів, створення різних графічних документів. Є можливість підтримки двомовної версії бази. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: