Призначено нового в.о. керівника "Украероруху"

Четвер, 19 червня 2014, 20:35

Міністерство інфраструктури призначило Дмитра Бабейчука новим виконуючим обов'язки керівника державного підприємства обслуговування повітряного руху України.

Нового керівника "Украероруху" представив заступник міністра інфраструктури України Петро Пінкас.

"Керуючись законом України про управління об'єктами державної власності, а також положенням про Міністерство інфраструктури, міністр Бурбак підписав наказ про усунення генерального директора "Украероруху" Юрія Чередниченка від виконання обов'язків і призначення виконуючим обов'язки Дмитра Бабейчука", - сказав Пінкас.

Він також додав, що юридично Бабейчук приступив до виконання обов'язків директора "Украероруху" з середи, 18 червня.

Реклама:

Також Пінкас зазначив, що Бабейчук виконуватиме обов'язки керівника підприємства на час проведення перевірки, ініційованої керівництвом Мінінфраструктури стосовно попереднього керівника "Украероруху" Чередниченка.

"До цього часу Дмитро Бабейчук був директором департаменту аеронавігації та зовнішніх зв'язків Державіаслужби України і є визнаним фахівцем у галузі аеронавігації та безпеки повітряного руху не лише в Україні, а й в Європі", - зазначив заступник міністра.

Присутній на брифінгу в.о. гендиректора "Украероруху" Бабейчук повідомив, що першим його завданням на новій посаді стане відновлення стягнення плати за аеронавігаційне обслуговування в повітряному просторі України через міжнародну організацію з безпеки аеронавігації "Євроконтроль".

"Одне з перших завдань на цій посаді - відновлення відносин зі стягнення аеронавігаційних зборів за допомогою міжнародної організації з безпеки аеронавігації "Євроконтроль". Як відомо, з 1 січня "Украерорух" почав стягнення цих зборів через офшорну компанію", - зазначив Бабейчук.

За його словами, міністр Бурбак ухвалив рішення припинити роботу з цією компанією й повернутися до двосторонніх відносин із "Євроконтролем" або до багатосторонньої системи, що є частиною ратифікованого пакета щодо членства України в "Євроконтролі".

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: