Труби "Газпрому" вибухають у вісім разів частіше від українських - дослідження

Четвер, 19 червня 2014, 15:07

Порівняльній аналіз аварійності на магістральних газогонах України та Росії свідчить про те, що кількість великих аварій на 1 тисячу кілометрів магістралей на території Російської Федерації у 7,77 разів більше, ніж в Україні.

Таким чином, українська ГТС є набагато надійнішою за російську, повідомляє прес-служба "Нафтогазу-України".

Такий висновок випливає з дослідження, зробленого експертам ПАТ "Укртрансгаз" на основі власних даних та інформації, опублікованої ВАТ "Газпром".

 

Як зазначається, у розрахунок бралися лише аварії, які призвели до розгерметизації та призупинення транспортування. Підраховувалась кількість нештатних ситуацій в обох країнах на тисячу кілометрів магістралей протягом 1996-2014 років.

Реклама:

За останні 10 років на українських магістральних газогонах сталося 5 великих аварій порівняно з близько 200 аваріями на магістральних газогонах ВАТ "Газпром". Сумарна довжина українських магістральних газогонів становить 35,71 тисяч км, російських - 168,9 тисяч км.

"Попередня аварія такої категорії на українському газогоні сталася в 2007 році на ділянці, що належить до Гайсинського лінійно-виробничого управління", - повідомляє прес-служба.

На думку фахівців ПАТ "Укртрансгаз", порівняно вища надійність українських газопроводів зумовлена постійною роботою компанії над вдосконаленням систем безпеки газотранспортної системи із застосуванням кращого світового досвіду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!