"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ чекає від України 75 мільйонів в рахунок погашення єврооблігацій

Середа, 18 червня 2014, 09:55

Москва чекає від України 20 січня платежу в 75 мільйонів доларів у рахунок погашення грудневого випуску єврооблігацій.

Про це повідомив журналістам заступник міністра фінансів Сергій Сторчак, пише "Прайм".

"Звичайно, очікуємо", - сказав він.

20 червня Україна повинна провести піврічний платіж по облігаціях, випуск яких у розмірі 3 мільярдів доларів Росія викупила в грудні 2013 року.

Реклама:

Крім того, Сторчак повідомив, що питання про виділення Києву другого траншу фінансової допомоги в рамках обіцяних колишньому президенту України Віктору Януковичу 15 мільярдів доларів не стоїть на порядку денному.

"Контактів на рівні Мінфінів немає", - зауважив заступник міністра.

"Зараз цікавий епізод очікується - через 2 тижні буде проміжна оцінка ходу виконання стабілізаційної програми, приїде місія МВФ в Київ, - продовжив Сторчак. - Дуже навіть цікаво послухати, як вони оцінять хід виконання інституційної реформи, зміну до законодавства і все, що пов'язано з модернізацією управління та перебудовою економіки.

Дуже цікаво, що вони скажуть і наважаться рекомендувати видачу чергового траншу ".

Як раніше повідомляв міністр фінансів РФ Антон Силуанов, в грудні 2013 Росія придбала транш єврооблігацій України на 3 млрд доларів.

Глава Мінфіну підкреслив, що термін погашення першого траншу облігацій закінчується в кінці 2015 року, а перші платежі з обслуговування цих облігацій повинні надійти вже у червні 2014 року.

"Так що ми розраховуємо на виконання українською стороною тих зобов'язань, які були взяті при випуску боргових зобов'язань", - сказав Силуанов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!