Еттингер: мільярди для Греції - ніщо в порівнянні з потребами України

Вівторок, 17 червня 2014, 15:57

На думку єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Еттингера, який виступає посередником від ЄС у газових перемовинах між Києвом та Москвою, для оздоровлення української економіки потрібні мільярди євро.

Про це Еттингер сказав у понеділок, 16 червня, у Братиславі, передає інформаційне агентство AFP.

Для цього, за словами єврокомісара, потрібна участь платників податків і виборців ЄС, Єврокомісії, а також США, Канади, Міжнародного валютного фонду та інших.

У порівнянні з обсягом фінансової допомоги, яка потрібна українській економіці, виплати в рамках підтримки Греції є надзвичайно малими, зауважив Еттингер.

Реклама:

Однак не допомогти Україні - означатиме громадянську війну, розкол країни з 45-мільйонним населенням і в підсумку обійдеться непорівнянно дорожче, додав єврокомісар.

Аби відвернути державне банкрутство Греції, Афінам надали найбільший в історії Єврозони пакет фінансової допомоги загальним обсягом близько 240 мільярдів євро, пише інформагентство.

Як повідомлялося, в понеділок, 16 червня, "Газпром" перевів Україну на режим передоплати за поставки газу.

Припиненню газових поставок з Росії передували дев'ять раундів переговорів між Києвом та Москвою, у яких сторони так і не змогли досягнути згоди щодо ціни та інших контрактних умов.

Німецька хвиля

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!