"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Педагоги просять Порошенка повернути їм надбавки

Вівторок, 17 червня 2014, 10:49

Педагогічні працівники закликають президента Петра Порошенка зупинити дію постанови Кабміну, яка надає можливість місцевим органам зменшувати педагогам надбавку до окладу за престижність праці.

Про це йдеться в листі Профспілки працівників освіти і науки України, адресованому президенту Петру Порошенко.

"Зміна розміру надбавки педпрцівникам з фіксованих 20% посадового окладу на встановлення її у граничному розмірі до 20% призвело до зменшення заробітної плати вчителів, викладачів, вихователів інших педагогічних працівників, оскільки сума надбавки через недотримання законодавчо гарантованого рівня фінансового забезпечення галузі освіти може виплачуватись у розмірі навіть менше 1% посадового окладу", - йдеться в листі.

В профспілці наголошують, що у грошовому вимірі зменшення заробітної плати вчителя, вихователя, викладача в розрахунку на ставку заробітної плати складатиме від 278 до 474 гривень.

Реклама:

"Реалізація зазначеної  постанови Кабінету міністрів  через погіршення матеріального становища педагогічних працівників, особливо в умовах підвищення цін та тарифів, викликає глибоке невдоволення в освітянських трудових колективах та може призвести до некерованих акцій протесту", - наголошується в листі.

"Профспілка просить Вас як гаранта Конституції України, відповідно до частини 15 статті 106 Конституції, зупинити дію постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року №88 "Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. № 373", - зазначають у профспілці.

Раніше "Економічна правда" писала, що Профспілка працівників освіти та науки подала в суд на Кабінет міністрів через згадувану постанову №88. 

Лист Профспілки працівників освіти і науки 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!