"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Швайка вирішив провести перевибори у "вишах"

Понеділок, 16 червня 2014, 20:53

Ректори аграрних вишів повинні підтвердити свої повноваження на виборах.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка за підсумками зустрічі з ректорами аграрних вищих навчальних закладів, передає прес-служба Мінагропроду.

На нараді міністр заявив, що ректори повинні підтвердити свої повноваження на виборах у підпорядкованих навчальних закладах. За його словами, у міністерстві є інформація про численні порушення щодо діяльності відокремлених структурних підрозділів.

"Академія аграрних наук та аграрні вищі навчальні заклади повинні припинити чутки про непрозорість та задіяність керівництва у незаконних схемах. Керівники ВНЗ повинні йти на перевибори, а причетні до будь-якої незаконної діяльності, як-от, використання адміністративного ресурсу, повинні понести відповідальність", - заявив Швайка.

Реклама:

Міністр зазначив, що метою таких змін є ротація кадрів, завдяки якій аграрні виші стануть більш самоврядними і будуть діяти командно, а отже, і більш ефективно.

"Необхідно, щоб активне студентство створювало у вільний від навчання час профспілкові організації та осередки політичної діяльності, що у будь-який час будуть незручними владі, але стануть надійним контролем у її діяльності. Вже за кілька місяців зможемо заявити, що ректор в університеті є першим серед рівних", - сказав Швайка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: