Ціни на "борщовий набір" впали майже на 22%

Неділя, 15 червня 2014, 15:17

Плодоовочевий індекс за попередній тиждень (з 31 травня по 6 червня) знизився відразу на 7,7% після зростання на 2,2% тижнем раніше.

Таким чином, тенденція падіння цін, яка перервалася тижнем раніше через дощі, знову поновилася, передає "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

"Рання продукція на початку червня остаточно "завоювала" ринок України, що призвело до падіння цін практично у всіх сегментах плодоовочевої продукції. Найбільший внесок у зниження вартості плодоовочевого кошика внесли овочі борщового набору, що подешевшали на 21,6% і тепличні овочі, ціни на які знизилися на 20,3%", - говорить керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман.

Продовжували також дешевшати і фрукти: за тиждень вартість основного фруктового набору знизилася на 7,4%.

Реклама:

У той же час ціни на картоплю переважно не змінилися, що було викликано як і раніше недостатньою пропозицією ранньої продукції і невисокою пропозицією продукції врожаю минулого року, залишки якої активно розпродавалися на ринку.

Найбільше за тиждень знизилися ціни на ранню білокачанну капусту. Ця продукція подешевшала більш ніж в 2,5 разу.

Майже на третину знизилася ціна на тепличний помідор завдяки виходу на ринок постачальників продукції з літніх теплиць. На чверть подешевшала черешня і на 17% - суниця садова.

На думку учасників ринку, тенденція зниження цін на ринку може зберегтися і на наступному тижні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: