"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк "пожурив" чиновників за зірвану матдопомогу сім'ям "Небесної сотні"

П'ятниця, 13 червня 2014, 20:58

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив догану двом чиновникам за недостатній контроль питання виплати матдопомоги сім'ям "Небесної сотні".

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну № 558-р від 11 червня "Про притягнення до дисциплінарної відповідальності".

"У зв'язку з недостатньою координацією роботи підрозділів міністерств щодо забезпечення своєчасної виплати одноразової допомоги членам сімей, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, оголосити догану: Салютину Руслану Вікторовичу, першому заступнику міністра охорони здоров'я, і ​​Мущиніну Віталію Вадимовичу, першому заступнику міністра соціальної політики", - йдеться в розпорядженні.

Як повідомлялося, наприкінці травня Кабмін почав виплату допомоги сім'ям героїв "Небесної сотні". Допомога в розмірі 121,8 тисяч гривень отримають сім'ї кожного з 96 загиблих на Майдані, повідомляла прес-служба уряду.

Реклама:

Крім одноразової грошової допомоги, уряд з 14 травня здійснює доплату до пенсії у зв'язку з втратою годувальника в розмірі 5 тисяч гривень всім непрацездатним членам сімей, які перебували на утриманні загиблих.

За даними органів Пенсійного фонду, призначення доплати здійснено 68 членам сімей 41 загиблих, які мають право на отримання доплат. В даний час доплату до пенсії виплачено членам сімей 30 осіб.

21 травня уряд України виділив 11,7 млн гривень на надання одноразової допомоги сім'ям загиблих в акціях протесту в листопаді 2013 року - лютому 2014 року. Кошти будуть виділятися з резервного фонду держбюджету.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!