ЄС перерахував Україні 173,3 мільйона на енергоефективність

Четвер, 12 червня 2014, 11:41

ЄС перерахував Україні два транші на загальну суму 173,32 мільйона гривень у рамках програми "Підтримка виконання Енергостратегії України у сфері енергоефективності та поновлюваних джерел енергії".

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів №165 від 4 червня 2014 щодо розподілу коштів.

Відповідні кошти були передбачені в 2014 році Міністерству фінансів у спеціальному фонді держбюджету за програмою "Реалізація програм допомоги Європейського союзу".

Вони надійшли до спеціального фонду держбюджету від ЄС як другий і третій транш згідно Угоди про фінансування програми "Підтримка виконання Енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії".

Реклама:

Згідно з постановою, 173,32 мільйона гривень будуть спрямовані Мінекономторгівлі на виконання завдань і заходів Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки.

Як повідомлялося, Держагентство з енергоефективності та енергозбереження констатувало, що Україна отримала 15,6 мільйона євро від Європейського союзу на енергоефективні проекти в 2013 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: