Російський газ для України повинен коштувати близько 300 доларів - Нємцов

Середа, 11 червня 2014, 20:54

Справедлива ціна на російський газ для України повинна бути близько 300 доларів за тисячу кубометрів, але через позицію Росії нова газова війна стає неминучою.

Таку думку висловив УНІАН російський опозиціонер Борис Нємцов, який у 1997 році обіймав посаду міністра палива та енергетики в уряді РФ.

"Газова війна неминуча. Путін запропонував Україні газ по 385 доларів за тисячу кубометрів. Це приблизно ціна для Німеччини і вище за ціну на газ для Китаю, якому Путін хоче продавати газ по 350 доларів за тисячу кубометрів, хоч родовища не освоєні і немає труби", - сказав Нємцов.

"Якщо врахувати, що транзит від України до Німеччини коштує 80 доларів, то ціна для України повинна бути близько 300 доларів за тисячу кубометрів", - підкреслив російський експерт.

Реклама:

Нємцов зазначив, що у нього відчуття, що сторони за ціною не домовляться, і "буде газова війна, яка дорого обійдеться Росії й "Газпрому".

За його словами, перебої з постачанням газу до Європи стануть найважливішим аргументом, чому потрібно звільнятися від залежності від російського газу.

"Нічому попередня війна 2009 року Путіна і "Газпром" не навчила", - підсумував Нємцов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!