"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Альтком" не доплатив субпідряднику майже 2 мільйони за львівський аеродром

Середа, 11 червня 2014, 10:03

Суд стягнув з ТОВ "Шляхове будівництво "Альтком" на користь ТОВ "Ремспецбуд" заборгованість в сумі 1,81 мільйона гривень.

Про це свідчить рішення Господарського суду від 29 травня, пишуть"Наші гроші".

Як зазначається, цю суму "Альтком" не доплатив фірмі "Ремспецбуд" за роботи з електропостачання при реконструкції аеродрому Державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів".

Влітку 2011 року "Альтком" найняв ТОВ "Ремспецбуд" у якості субпідрядника. За виконані роботи останній мав отримати 7,37 мільйона гривень, але "Альтком" перерахував лише 5,56 мільйона гривень, недоплативши фірмі 1,81 мільйона гривень за роботи, проведені у 2012 році.

Реклама:

"Альтком" і ДП "Дирекція з будівництва об’єктів до Євро 2012 у Львові", яке його найняло у 2010 році для проведення реконструкції аеродрому, стверджували в суді, що причиною недоплати є відсутність фінансування з держбюджету.

Так, з четвертого кварталу 2012 року державне фінансування цього об’єкту було припинене і заборгованість Дирекції перед "Альткомом" становить 109,02 мільйона гривень.

Суд у цьому спорі став на сторону ТОВ "Ремспецбуд", оскільки не отримав доказів того, що Дирекція справді не оплатила "Альткому" роботи по реконструкції аеродрому.

Суд наголосив, що незрозуміло, як утворилася заборгованість Дирекції перед "Альткомом".

Витребувані акти приймання робіт, банківські виписки за 2012 рік Дирекція суду не надала.

Дирекція послалась на те, що ця документація була вилучена міліцією під час обшуку влітку 2013 року.

Разом з тим заступник начальника обласної міліції повідомив, що у Дирекції не вилучалися документи по реконструкції львівського аеродрому.

Між тим судово-економічна експертиза встановила наявність боргу "Альткому" перед субпідрядником на суму 1,81 млн грн.

Водночас судовий експерт не зміг з’ясувати, чи існує заборгованість Дирекції перед "Альткомом" за ці роботи, оскільки не отримав первісні документи.

Засновниками ТОВ "Ремспецбуд" (Старий Самбір, Львівська обл.) є Михайло Копко і Марина Копко.

Засновниками донецького ТОВ "ШБ "Альтком" є донецька компанія "Фінансово-промислова група "Альтком" і нідерландська компанія "Альтком Б.В.". Протягом 2008-2013 років "ШБ "Альтком" отримало державні підряди на суму 9,56 млрд грн.

Фірми з групи "Альтком" почали активно вигравати державні тендери після призначення Бориса Колеснікова віце-прем’єр-міністром з питань Євро-2012.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: