Крим з 1 січня знизить пенсійний вік для жінок

П'ятниця, 9 травня 2014, 10:22

Перерахунок пенсій жителям Криму за російським законодавством завершать до 1 жовтня.

Про це заявила начальник Пенсійного фонду Республіки Крим Людмила Кудрявцева, пишуть "Весті.Економіка".

"Опрацьовано і внесено в електронну базу близько 6 тис пенсійних справ. Цю роботу ми повинні завершити до 1 жовтня", - зазначила Кудрявцева.

У Криму проживають 551 тис пенсіонерів, всі вони почнуть отримувати пенсію за російськими стандартами з 1 січня 2015 року.

Реклама:

Пенсійному фонду Республіки Крим допомагають співробітники ПФР з інших регіонів.

"До нас приїхали близько 200 осіб, підготовлені приміщення, встановлено обладнання", - пояснила Кудрявцева.

До 1 січня 2015 пенсіонери Криму і Севастополя отримають пенсії, нараховані за пенсійним законодавством України, але проіндексовані відповідно до указу президента Володимира Путіна. За указом пенсії підвищують на 25% на місяць з квітня по липень 2014 року.

"Є пенсії, які згідно з російським законодавством будуть менше. У таких випадках будуть прийматися відповідні рішення з незменшення пенсій", - пояснила Кудрявцева.

Це положення пропишуть в законі про пенсійне забезпечення жителів Криму і Севастополя, у розробці якого беруть участь співробітники Пенсійного фонду Республіки Крим.

В цілому Пенсійному фонду Криму потрібно 3,9 млрд руб. на виплату пенсій у травні. Половина суми надійде з бюджету республіки, який поповнюють з федерального бюджету. При цьому спосіб фінансування Пенсійного фонду Криму не змінився після входження республіки до складу Росії.

"На 50% пенсійний фонд завжди дотуватиметься", - підкреслила Кудрявцева.

За її словами, до кінця року витрати на виплати пенсій жителям Криму досягнуть 57 млрд руб.

У травні середня пенсія в Криму збільшилася в порівнянні з показником в березні на 50% до 7958 руб., а середня пенсія військових пенсіонерів та учасників Великої Вітчизняної війни становить близько 10 тис. руб.

За словами Кудрявцевої, поки пенсіями забезпечені тільки жінки старше 60 років. Перехід на прийнятий в Росії пенсійний вік для жінок - 55 років - відбудеться з 1 січня 2015 року.

Уряд в 2014 р. виділить Криму дотації з федерального бюджету.

"Ми затвердимо надання в 2014 р. дотацій з федерального бюджету Республіці Крим та Севастополю, понад 55 млрд руб. Пропонується направити на забезпечення збалансованості бюджетів нових суб'єктів, на здійснення щомісячної виплати пенсій", - заявив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв на засіданні уряду в четвер.

Субсидії дозволять суб'єктам "профінансувати першочергові витратні зобов'язання", у тому числі проіндексувати зарплати.

Крім того, перед початком шкільних канікул регіонах виділять близько 2 млрд руб. для оплати путівок в дитячі табори та санаторії, які розташовані в Криму та Севастополі, а також на проїзд в обидві сторони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!