Суд може змінити суму боргу Нафтогазу перед Газпромом

Четвер, 8 травня 2014, 16:48

Обсяг боргу НАК "Нафтогаз України" перед російським "Газпромом" може бути переглянуто в досудовому порядку або в Стокгольмському арбітражі.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан на брифінгу в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"За інформацією юристів є можливість переглянути ту суму заборгованості, яка була сформована навіть станом на 1 січня 2014 року... Тому поки суму заборгованості я називати не буду", - сказав він.

Міністр підкреслив, що Україна не визнає рахунок, виставлений РФ за квітневі поставки газу з ціною близько 480 доларів за тисячу кубометрів, в той же час Україна готова повністю розрахуватися з РФ у разі підписання угоди про збереження ціни в розмірі 268,5 долара за тисячу кубометрів на квітень і наступні періоди.

Реклама:

Він також додав, що Україна не здійснюватиме попередню оплату російського газу при виставленій російським "Газпромом" ціні близько 480 доларів за тисячу кубометрів.

"Ми не можемо здійснювати передоплату за ціною близько 480 доларів за тисячу кубометрів. Знову повертаємося до питання передарбітражного процесу", - сказав Продан.

Міністр додав, що наступний раунд переговорів у тристоронньому форматі - Україна-Росія-ЄС - відбудеться у Відні. Його дата поки не визначена.

" ісце зустрічі - це може бути Відень  Ось у понеділок відбудеться зустріч робочої групи, але не на рівні міністрів, яка готуватиме черговий раунд", - сказав він.

Продан додав, що наступного вівторка він у складі української делегації також зустрінеться з представниками Європейської комісії і, зокрема, обговорить енергетичні питання з єврокомісаром Гюнтером Оттінгером.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!