"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський взявся за відновлення слави "Південмашу"

Четвер, 8 травня 2014, 14:01

Дніпропетровська ОДА взялася за відновлення слави "Південмашу" як потужного ракето-космічного підприємства, флагмана українського та світового ракетобудування.

Губернатор Дніпропетровщини Ігор Коломойський та в. о. генерального директора "Південмашу" Сергій Войт підписали меморандум про співпрацю.

 "Через ситуацію, що склалася з Росією, деякі проекти та контракти були на межі зриву, проте тепер ситуація стабілізована. "Південмаш" збереже старі контракти та найближчим часом розпочне переговори щодо нових проектів", - йдеться у повідомленні.

Згідно з меморандумом, ОДА бере на себе вирішення всіх політичних питань, що стосуються "Південмашу", та сприятиме створенню заводом неполітизованої промислової території.

Реклама:

Також облдержадміністрація забезпечить сприяння безумовного виконання підприємством міждержавних угод та довгострокових контрактів з іноземними та українськими замовниками.

У свою чергу "Південмаш" зобов'язався розвивати ракето-космічний потенціал Дніпропетровщини та України, брати участь у програмах розвитку регіону та забезпечувати робочими місцями спеціалістів та випускників спеціалізованих вишів.

Меморандум діятиме протягом всього 2014 року з автоматичним подовженням ще на 3 роки.

"Укрінформ"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: