США відмовилися від переговорів з Росією стосовно FATCA

Середа, 7 травня 2014, 08:59

Вашингтон через політичні розбіжності по Україні не збирається відновлювати з Москвою переговори про приєднання російських банків до американського режиму збору податкової інформації FATCA.

Про це повідомив помічник міністра фінансів США Деніел Глейзер, пише "Прайм".

Виступаючи в комітеті з закордонних справ сенату Конгресу США на слуханнях, присвячених ситуації в Україні, він заявив, коментуючи питання про режим FATCA стосовно до діалогу Москви і Вашингтона, що "у міністерства фінансів США на даному етапі немає наміру відновлювати переговори з Росією".

Одночасно Глейзер, який курирує питання боротьби з фінансуванням тероризму і фінансової розвідки, уточнив, що "є окремі російські банки, які змогли задовольняти вимоги FATCA".

Реклама:

"Це добре, оскільки дозволяє США отримувати інформацію про платників податків", - зазначив представник мінфіну.

Згаданий закон передбачає, що іноземні фінансові установи повинні укласти угоди з федеральним податковим відомством США - Службою внутрішніх доходів - з метою виявлення рахунків американських платників податків та інформування про них.

Закон починає діяти з 1 липня, а реєстрація іноземних банків у податкових органах США тривала до 5 травня.

Закон зобов'язує неамериканські банки відправляти в СВД дані про рахунки американських резидентів - фізичних та юридичних осіб.

Якщо банки не підписують відповідну угоду з США, то проти них починають діяти санкції.

З усіх платежів на їх користь, що проводяться з використанням коррахунків в американських банках, будуть стягувати 30% податок: спочатку тільки з пасивного доходу, отриманого на території США (наприклад, відсотків), а з 2017 року - з доходів від продажу цінних паперів і транзитних платежів.

Крім того, некоректне надання інформації спричинить штраф в розмірі від 10 тис до 50 тис доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!