"Нафтогаз" відкрив доступ до інформації про запаси газу в сховищах

Вівторок, 6 травня 2014, 16:59

НАК "Нафтогаз України" приєдналася до системи відображення даних AGSI+ за стандартами асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE).

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Починаючи з цього тижня, інформація за обсягами природного газу в українських підземних газових сховищах, потужність яких становить 32 млрд кубометрів, надаватиметься з розбивкою по кожному газосховищу на щотижневій основі", - йдеться в повідомленні "Нафтогазу".

Як зазначається, дані будуть публікуватися кожну п'ятницю і будуть відображати інформацію про підземні сховища України станом на середу поточного тижня.

Реклама:

"Україна першою з країн, які не є членами Європейського союзу, приєдналася до системи прозорого відображення даних GSE", - наголошується в повідомленні.

"Нафтогаз" пропонує ЄС використовувати потужності українських ПСГ. Ми маємо намір запропонувати європейським компаніям конкурентоспроможні і надійні рішення з підземного зберігання газу", - цитує прес-служба слова голови компанії Андрія Коболева.

AGSI + в онлайн-режимі забезпечує надання щоденних даних за європейськими ПСГ сумарним обсягом близько 79 млрд куб.м, що становить 82% технічних можливостей ПСГ ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!