Fitch прогнозує падіння ВВП України на 5%

П'ятниця, 30 травня 2014, 19:05

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує падіння ВВП України цього року на 5% при прискоренні інфляції у зв'язку з підвищенням тарифів на газ і зниженням обмінного курсу.

Про це йдеться в повідомленні агентства, переданому УНІАН.

Як зазначає Fitch, криза продовжить позначатися на економіці України.

"Ми прогнозуємо скорочення ВВП на 5% цього року. Без Криму промислове виробництво в квітні скоротилося на 6% щодо попереднього року, й споживчі витрати помітно знизилися, особливо на сході країни. Інфляція в квітні становила 3,3%, але Fitch очікує її збільшення у зв'язку з тарифами на газ і зниженням обмінного курсу", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Fitch зазначає, що державні фінанси знаходяться під тиском, але уряд підвищив податки й знизив витрати, скоротивши бюджетний дефіцит.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд прогнозує падіння реального ВВП України в 2014 році на 5% при прискоренні інфляції до 16%, але очікує покращення макроекономічних показників України в 2015 році.

Світовий банк прогнозує спад економіки України в 2014 році на 3%, і також прогнозує, що в 2015 році економіка України може показати зростання на 3% у разі невідкладного вживання заходів для стабілізації ситуації в країні.

Європейський банк реконструкції та розвитку прогнозує падіння ВВП України за підсумками 2014 року на 7% при інфляції 14,4% на тлі ескалації насильства на південному сході країни й загальноекономічних проблем.

Кабінет міністрів прогнозує зниження ВВП України за підсумками 2014 року на 3% при інфляції 12-14%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: