За 5 років Україна отримала трильйон від ООН за участь в місіях

П'ятниця, 30 травня 2014, 14:28

Україна з 2010 року отримала близько 1 трильйона гривень компенсації від Організації Об'єднаних Націй за участь українських військових у миротворчих місіях.

Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних сил Андрій Ординович, пишуть "Українські новини".

"За останні п'ять років це приблизно 1 трлн гривень", - сказав він.

Він зазначив, що участь миротворчих місіях приносить значний дохід до бюджету України, зокрема в 2013 році від Генерального секретаріату ООН було отримано близько 151 млн гривень, а в 2010 році - близько 160 млн гривень.

Реклама:

Водночас Ординович зазначив, що Україна також витрачає значні суми, що обчислюються у десятки мільйонів гривень, на підготовку своїх пілотів вертольотів, які беруть участь у миротворчих місіях.

При цьому він зазначив, що зараз Україна не так активно бере участь у миротворчих місіях, і якщо в 2002-2003 роках Україна входила в десятку по кількості своїх миротворців, то зараз вона займає 37-е місце.

Загалом у країнах Африки та в Косово в миротворчих місія бере участь 750 українських військових, з яких 67 - це штабний персонал.

Всього Україна брала участь у 23 миротворчих місіях, в яких взяли участь близько 42 тис. українських військовослужбовців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: