Україна розраховує на 1,7 мільярда від Світового банку

П'ятниця, 30 травня 2014, 10:48

Україна розраховує на підписання з Світовим банком до кінця 2014 року ще 6 кредитних угод на загальну суму 1,7 мільярда доларів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного банку, передають "Українські новини".

"26 травня в Києві відбулося підписання низки угод про надання кредитів між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку на загальну суму майже 1,5 млрд доларів. Крім того, до кінця 2014 року очікується підписання ще шести угод про позики між Україною та установами групи Світового банку на загальну суму понад 1,7 млрд доларів", - наголошується в повідомленні.

За даними прес-служби НБУ, 29 травня глава Нацбанку Степан Кубів провів зустріч з виконавчим директором МБ Франком Хеемскерком, який очолює групу країн МБ, куди входить Україна.

Реклама:

Сторони обговорили основні напрямки подальшої співпраці в рамках низки проектів , спрямованих на забезпечення стабільного функціонування фінансового сектора та зменшення ризиків у банківській системі.

За словами Кубіва, 29 травня комітет Верховної ради з питань фінансів і банківської діяльності вніс на розгляд парламенту законопроект №4938, що стосується посилення захисту банківської системи (даний законопроект був попередньо схвалений експертами МБ).

"Метою проекту є створення умов для негайної капіталізації банків в разі значного погіршення фінансової ситуації, запобігання здійснення операцій, які можуть негативно вплинути на грошово-кредитний ринок, а також створення ефективних механізмів виведення з ринку неплатоспроможних банків", - наголошується в повідомленні НБУ.

Законопроект також передбачає підвищення ефективності роботи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!