У Росії розповіли, скільки газу вони хочуть бачити в українських сховищах

Субота, 3 травня 2014, 13:27

"Нафтогаз України" для гарантії безпечних поставок газу клієнтам російського "Газпрому" в державах Європейського союзу повинен закачати в підземні сховища до початку зимового сезону 12 мільярдів кубометрів газу вартістю 4-5 млрд доларів.

Про це у п’ятницю заявив міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак після тристоронніх переговорів щодо газу за участі представників України та Євросоюзу, передає УНІАН.

"Додатково потрібно закачати в українські сховища 12 млрд кубометрів газу для того, аби гарантувати безпечні поставки газу для держав Євросоюзу", - сказав він.

Новак заявив, що на сьогоднішній день немає гарантій, що ці обсяги будуть закачані та назвав це інформацією, котра викликає занепокоєння, як у Росії, так і в ЄС. За його словами, ці питання мають бути предметом подальших переговорів.

Реклама:

Міністр також сказав, що сьогодні сторони обговорили питання газового боргу українців за поставлений російський газ, забезпечення поставок газу для держав Європейського союзу та загалом питання платоспроможності України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!