"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сотня найбагатших українцiв за рiк стала бiднiшою на 23,6%

Четвер, 29 травня 2014, 18:44

Статки сотнi найбагатших українцiв за рiк скоротилася на 13 мільярдів доларів, або 23,6% - до 42 мільярдів доларів.

Такий рейтинг оприлюднило видання "Форбс-Україна" в четвер.

Згiдно з ним, незмiнний лiдер останнiх рокiв, єдиний акцiонер найбiльшого українського холдингу СКМ Рiнат Ахметов втратив iз квiтня минулого року 4,2 млрд доларів, або 27,3%, i тепер його багатство оцiнюється в 11,2 млрд доларів.

Власник EastOne Вiктор Пiнчук, за оцiнками видання, зберiг друге мiсце з показником 3 млрд доларів, тодi як за рiк його статки оцiнювалися в 3,8 млрд доларів.

Реклама:

Завершує трiйцю Геннадiй Боголюбов з 2 млрд доларів, що пiднявся з п'ятої позицiї в минулому роцi та змiнив у трiйцi лiдерiв свого партнера iз ПриватБанку Iгоря Коломойського.

Боголюбову, єдиному з першої десятки, вдалося збiльшити свiй статок на 0,3 млрд доларів, ймовiрно, завдяки гiрничоруднiй компанiї ConsMin iз активами в Австралiї та Ганi.

Статки Коломойського, який навеснi цього року став губернатором Днiпропетровської областi, зменшилися на чверть - до 1,8 млрд доларів.

Завершує п'ятiрку рейтингу найбагатших українцiв цього року народний депутат, молодший партнер Ахметова за гiрничо-металургiйного холдингу "Метiнвест" i власник "Смарт-холдингу" Вадим Новинський, багатство якого скоротилося з квiтня минулого року з 1,9 млрд доларів до 1,4 млрд доларів.

У другiй п'ятiрцi обраний нещодавно президентом народний депутат i власник корпорацiї Roshen Петро Порошенко i мажоритарiй агрохолдингу МХП Юрiй Косюк - iз 1,3 млрд доларів, власник групи "Фiнанси i Кредит" i мажоритарiй гiрничорудної компанiї Ferrexpo Костянтин Жеваго - 1,1 млрд доларів, народний депутат i власник групи "ТАС" Сергiй Тiгiпко - 1 млрд доларів i Олександр Ярославський, активи якого об'єднанi в групи DCH, - 932 млн доларів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!