Петренко розповів, як Україна буде конфісковувати майно РФ

Четвер, 29 травня 2014, 17:44

Українська влада буде адекватно конфісковувати майно державних російських компаній в Україні у рамках забезпечення своїх інтересів внаслідок крадіжки українських активів в окупованому у березні Криму.

Про це у Варшаві заявив міністр юстиції України Павло Петренко після підписання угоди про співпрацю з польським Мін'юстом на 2014-2016 роки, передає УНІАН.

"Ми будемо застосовувати відповідні адекватні фінансові санкції щодо російського майна і російських компаній, які є вигодонабувачами від незаконної конфіскації майна в Криму", - заявив міністр.

За словами Петренка, право конфісковувати російське майно в Україні надає ухвалений Верховною Радою у квітні закон про тимчасово окуповані території, за яким уся майнова відповідальність покладена на РФ.

Реклама:

"Останнім прикладом такої конфіскації було рішення Центрального банку Російської Федерації, яким він спробував фактично конфіскувати все майно та активи філій українського "Ощадбанку" на території Криму. Сума збитків - 9 млрд гривень. Російська Федерація понесе адекватну майнову відповідальність за це рішення", - заявив міністр.

Як зауважив Петренко, Україна однаково буде відстоювати майнові справи щодо об'єктів державної власності, громадських організацій та громадян як у міжнародних, так і в українських судах.

"Усі дії окупаційних сил стосовно так званої націоналізації чи конфіскації майна як наших державних організацій, приватних, як профспілки, чи приватних громадян, є нічим іншим як злочином. Фактично це крадіжка", - наголосив він.

За словами Петренка, згідно із вищезгаданим законом, Україна має право конфісковувати майно російських державних компаній, а також тих, у яких російська влада має пакет власності більше 25%.

Міністр також заявив, що всі реєстри власності України у Криму знаходяться в Києві, й українські правоохоронці у рамках порушених кримінальних справ мають право приймати рішення про конфіскацію таких підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: