Уряд випустить облігації на 22 мільярди для погашення газових боргів

Четвер, 29 травня 2014, 14:54

Кабмін постановив збільшити статутний капітал НАК "Нафтогаз України" на суму 22,27 млрд шляхом випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100% акцій у власності держави.

Про це йдеться в постанові Кабміну №151 від 29 травня 2014 року.

Міністерству енергетики та вугільної промисловості необхідно прийняти рішення про приватне розміщення додаткових акцій "Нафтогазу".

Придбання акцій здійснюється шляхом їх обміну на облігації внутрішньої державної позики, випущені згідно з цією постановою.

Реклама:

Міністерству фінансів потрібно здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 22,27 млрд грн з терміном обігу до семи років і процентною ставкою доходу на рівні не вище 14,3% річних і внести їх від імені держави в оплату за додаткові акції "Нафтогазу" .

Як повідомлялося, комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Оттінгер сказав, що Україні варто заплатити 50% боргу за газ Росії до початку переговорів щодо ціни на нього з квітня 2014 року.

"Один партнер говорить "я заплачу якщо буде чесна ціна", інший партнер - "я буду вести переговори тільки після оплати". Тому наша пропозиція, щоб Україна заплатила 50% боргу - 2 млрд доларів і потім обговорювала б ринкову ціну. Ми вважаємо, що це відповідний підхід. Без оплати рахунків, що не підлягають сумніву, Україна, думаю, буде в поганій позиції", - сказав він.

Комісар повторив, що вважає неприйнятно високою заявлену "Газпромом" з 1 квітня ціну на газ для України в розмірі 485 доларів за тис. куб. м проти 268,5 доларів у січні - березні цього року.

"Це дуже висока ціна. Україна, таким чином чекає пропозицій і переговорів про чесну ринкову ціну", - сказав Оттінгер.

Також він зазначив, Єврокомісія підтримує Україну в розрахунку чесної ринкової ціни.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: