"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У банку сина Іванющенка ввели тимчасову адміністрацію

Четвер, 29 травня 2014, 13:51

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про запровадження з 29 травня тимчасової адміністрації в "Західінкомбанк" на підставі рішення Нацбанку про визнання банку неплатоспроможним.

Про це пише "УНІАН" із посиланням на повідомлення банку.

За інформацією деяких ЗМІ, проблеми з виплатами вкладів у "Західінкомбанку" тривають вже майже п'ять років, з 2009 року, і протягом цього періоду вкладники не можуть отримати свої кошти або отримують лише частково.

ЗМІ пов'язують банк з сином депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка, давнього друга екс-президента Віктора Януковича.

Реклама:

Нагадаємо, що Фонд гарантування 26 травня ввів тимчасову адміністрацію в "Південкомбанк", 22 травня - в "Промекономбанк", 24 квітня - в "Інтербанк", 14 березня - в банки "Форум" і "Меркурій", 3 березня - "Брокбізнесбанк" і "Реал Банк", 17 січня - банк "Даніель".

Таким чином, "Західінкомбанк" став дев'ятим банком, в якому з початку поточного року введена тимчасова адміністрація.

По інформації на сайті банку, тимчасова адміністрація введена терміном на 3 місяці, до 28 серпня. Фонд призначив тимчасовим адміністратором банку Ігоря Яремчишина.

 "Західінкомбанк" (м. Луцьк) працює на ринку України з 1993 року та входить до групи невеликих фінустанов за активами, займаючи на 1 квітня 117 місце за активами серед 181 банку.

За інформацією на сайті Національного банку, власником контрольного пакету акцій банку э Арсен Іванющенко,  який проживає в Єнакієвому Донецької області, через компанію "Паррокс Корпорейшн Лімітед".
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: