Клименко обіцяє потиснути руку тому, хто ліквідує корупцію на митниці

Вівторок, 27 травня 2014, 17:52

Екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко обіцяє потиснути руку людині, яка зможе ліквідувати корупцію на митниці.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"На боротьбу з цим явищем я витратив півроку. Міняв керівників регіональних митниць, ставив сканера і вішав електронні замки, впроваджував відеокамери на митних пунктах, встановлював телефони довіри, збільшив штат служби безпеки", - написав він.

"Ми працювали з колективом, роз'яснювали і пропагували, демонстрували фільми, ловили на гарячому, звільняли. Але більшість співробітників митниці саботували роботу, міняли схеми і все одно робили свою справу", - додав екс-міністр.

Реклама:

За його словами, шляхів для боротьби з корупцією на митниці насправді всього два: повністю поміняти колектив або, здійснюючи весь перерахований вище комплекс заходів, жорстко і протягом не менше ніж року працювати в складному режимі, з саботажем, звільненнями та іншими явищами.

"У мене для цього, на жаль, не вистачило часу. Але сьогодні це зробити більш ніж реально: на допомогу прийде бізнес з його громадянською позицією. І тільки на його пильність і участь можуть розраховувати керівники митниці", - написав Клименко.

На його думку, боротися з податковими ямами також не дуже складно, було б бажання.

"Минулого року ми показали, що це можна успішно робити, для цього є всі інструменти. І статистики більше, ніж було зроблено в боротьбі з махінаторами і ямами за рік існування Міністерства, не буде - я в цьому повністю переконаний", - заявив екс-міністр.

"Особливо в світлі того, що функцію розслідування та оперативної роботи - а таку в Міністерстві виконувало управління фінансових розслідувань - планують винести за дужки нової фіскальної служби", - додав Клименко.

Як відомо, Клименка підозрюють у зловживанні владою та службовим становищем. ГПУ викликала його для проведення слідчих дій.

"Ми пропонуємо Олександру Клименку довести свою позицію не через соціальні мережі, а слідчому під протокол", - наголошував заступник генпрокурора Баганець.

Клименко, однак, не з'явився на допит до Генеральної прокуратури 7 травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!