Шлапак каже, що Україна вирішила питання з валютою для сплати боргів

Понеділок, 26 травня 2014, 20:10

Уряд вирішив питання залучення валюти для сплати за зовнішніми зобов'язаннями в 2014 році.

Про це повідомив журналістам міністр фінансів Олександр Шлапак у ході церемонії підписання кредитних договорів зі Світовим банком, передає УНІАН.

"Я вважаю, що ми можемо це стверджувати", - сказав Шлапак, відповідаючи на запитання про те, чи можна стверджувати, що уряд України вирішив питання із залученням валюти для сплати за зовнішніми зобов'язаннями цього року.

"Проблем в уряду з валютою, щоб заплатити за зовнішніми зобов'язаннями, не буде ніяких", - підкреслив міністр.

Реклама:

За його словами, Україна залучає достатній обсяг фінансування на прийнятних умовах. Зокрема, кредити Світового банку залучено за ставкою 0,9% річних, а євробонди на 1 млрд доларів під держгарантії США розміщено під 1,85% річних.

Шлапак зазначив підвищений інтерес інвесторів до України, незважаючи на не спадаючу напругу на сході країни.

Зокрема, в ході останнього розміщення євробондів облігації уряду України купували не лише пенсійні фонди, але й давні партнери, які з розумінням ставляться до ситуації в нашій країні.

Як повідомлялося, Україна підписала кредитний договір зі Світовим банком з фінансування трьох нових проектів загальною вартістю 1,48 млрд доларів у рамках загального обсягу фіндопомоги Україні, яка цього року може становити 3,5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!