Оточення радника Кернеса отримає півмільйона за пісок для дитмайданчиків

Понеділок, 26 травня 2014, 19:47

Департамент житлового господарства Харківської міськради 5 травня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ "ЧД" на завезення піску на дитячі гральні майданчики.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Як зазначається, вартість угоди становить 0,54 мільйона гривень.

Усього на дитячі майданчики мають завезти 5503 м3 піску по 99 гривень за тону. Пісок, що завозиться до пісочниць дитячих майданчиків не повинен мати домішок зерен гравію, мулу і глини.

Реклама:

Виконавець повинен завозити пісок по адресах, узгоджених із замовником. Перелік адрес не оприлюднений.

Першозасновником фірми "ЧД" був Віталій Кірея, який є бізнес-партнером громадянина Німеччини Олександра Бейніша. Останній мав спільну фірму ТОВ "Харків Екоресурс" з депутатом Харківської міської ради Володимиром Чумаковим.

У 2010 році мер Харкова Геннадій Кернес призначив Чумакова своїм радником з питань ЖКГ і водночас директором Департаменту будівництва та шляхового господарства.

Сьогодні власниками ТОВ "ЧД" значаться Едуард Жемеренко і Наталія Калашник, яка є також директором ТОВ "Харків Флора" Ігоря Калашника.

У 2009-2011 роках Ігор Калашник був директором ПрАТ "Тепличний", головою наглядової ради якого був Олександр Губін, депутат Харківської облради від Партії регіонів.

До цього ТОВ "ЧД" виграло тільки один тендер у 2011 році на придбання розсади від СКП "Харківзеленбуд" на 2,20 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: