Google випустить планшет з 3D-зйомкою

Неділя, 25 травня 2014, 13:38

Компанія Google в наступному місяці випустить експериментальну партію з 4000 тисяч планшетів з функцією 3D-зйомки.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на Wall Street Journal.

Планшети матимуть 7-дюймовий екран, для зйомки тривимірних зображень вони будуть оснащені двома основними камерами, ІЧ- датчиком для визначення відстані до об'єктів і програмним забезпеченням (ПЗ), здатним створювати тривимірні зображення.

Планшет створюється в рамках проекту Tango, в рамках якого Google в лютому анонсувала смартфон з функціями 3D-зйомки. Тоді ж стало відомо про плани випустити невелику партію планшетів з аналогічними можливостями.

Реклама:

Крім створення звичних уже стереофотографій, такий пристрій зможе створювати тривимірні карти навколишнього простору - зараз таке завдання вимагає дорого професійного обладнання.

Одним із способів застосування таких карт може бути поліпшення навігації усередині приміщень, а також використання в програмах доповненої реальності.

Google традиційно віддає перевагу розробити інноваційний пристрій і запропонувати його розробникам, сподіваючись на те, що воно надихне їх на створення додатків для користувачів.

До проекту Tango, американська компанія вже випустила "розумні" окуляри Google Glass, які довгий час були доступні тільки розробникам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!