"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна з квітня збільшила запаси в ПСГ в 1,5 разу

Субота, 24 травня 2014, 15:09

Україна продовжила збільшувати запаси природного газу у своїх підземних сховищах, збільшивши їх за третій тиждень травня ще на 0,851 мільярда кубометрів.

За даними асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ, якщо 14 травня в сховищах ПАТ "Укртрансгаз" було 10,03 млрд кубометрів природного газу, то станом на 21 травня запаси зросли на 8,5% - до 10,881 млрд кубометрів.

Отже, запаси в ПСГ "Укртрансгазу" з 1 квітня до 21 травня збільшилися на 51,1%.

Раніше заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Діденко повідомив, що в літній період Україна може обходитися без імпортного природного газу і використовувати для власних потреб тільки газ поточного внутрішнього видобутку.

Реклама:

За його словами, в травні "Нафтогаз України" планує імпортувати близько 3,4-3,5 млрд кубометрів російського газу з огляду на щодобові постачання в розмірі 114 млн кубометрів.

З урахуванням того, що середньодобове збільшення запасів у ПСГ у травні становить 112 млн кубометрів Україна цього місяця весь імпортований з Росії газ спрямовує в підземні сховища.

За збереження такої інтенсивності накачування в червні поточного року, коли Росія може припинити постачання природного газу в Україну через розбіжності в ціні газу, країна може увійти з запасами 12 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" приєднався до системи відображення даних AGSI+ за стандартами асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ і щотижня оприлюднює інформацію про обсяги газу в своїх ПСГ станом на середу поточного тижня.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: