У митниці кажуть, що Ізмаїльський порт не використовувався для "схем Курченка"

П'ятниця, 23 травня 2014, 09:02

Південна митниця Міндоходів спростувала інформацію про можливе використання потужностей Ізмаїльського порту в операціях із контрабанди нафтопродуктів.

Про це сказав в.о. начальника Південної митниці Андрій Штанько, коментуючи публікації в ЗМІ про те, що ТОВ "Інвестнафтосервіс" нелегально ввезло через Ізмаїльський порт великі партії нафтопродуктів.

"Ця інформація не відповідає дійсності. Є цілий ряд моментів. Фізично неможливо такі об'єми провезти через Ізмаїл", - сказав Штанько.

Він пояснив, що Ізмаїльський морський торговий порт, а також портовий пункт пропуску "Килія" морського торгового пункту "Усть-Дунайськ" не можуть приймати великотоннажні нафтоналивні судна, а відповідно - не можуть і не були використані в якості перевалочних баз для контрабанди нафтопродуктів у великих об'ємах.

Реклама:

За інформацією Штанька, компанія "Інвестнафтосервіс" дійсно здійснювала імпортні операції в зоні діяльності митного поста "Ізмаїл" з листопада 2013 року по цей час. За цей період компанія ввезла 14 партій товарів, включаючи дві партії дизпалива і одну партію бензину в квітні цього року.

"Після завершення митного оформлення товарів у повному об'ємі судно здійснює каботажне перевезення в портопункт "Килія" морського торгового порту "Усть-Дунайськ", де товар розвантажується на склади або інші види транспорту для подальшої доставки споживачам на митній території України", - зазначив Штанько.

За його словами, при перевантаженні товарів складаються акти про фактичну кількість нафтопродуктів, що додатково підтверджується заявленими при оформленні деклараціями і коносаментами.

Штанько також зазначив, що судна, які ввозили товари по лінії фірми "Інвестнафтосервіс", були не великотоннажними: "Це судна Jenny і Gerje. За умови, що в квітні були здійснені тільки три операції з імпорту нафтопродуктів, ці судна фізично не могли перевезти 10 тис тонн вантажів".

Крім того, він підкреслив, що переміщення товарів поза пунктами пропуску порту є предметом компетенції і розслідування Державної прикордонної служби.

"А жодної інформації про незаконне переміщення нафтопродуктів у зоні дії порту "Ізмаїл" від підрозділів Держприкордонслужби не надходило", - підкреслив Штанько.

Укрінформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!