Україна в кінці липня може отримати другий транш кредиту МВФ

Четвер, 22 травня 2014, 17:13

Україна в кінці липня - початку серпня може отримати від Міжнародного валютного фонду другий транш кредиту обсягом 1,4 мільярда доларів в рамках виконання дворічної програми співпраці між Україною і МВФ.

Про це в інтерв'ю УНІАН сказав постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше.

"Ми очікуємо приїзду оціночної місії в кінці червня - початку липня. Дата візиту поки не затверджена. Як тільки дізнаємося, обов'язково повідомимо", - сказав Ваше.

"Але поки план такий: місія буде працювати в Україні, потім до кінця липня представить оціночну доповідь на засіданні Ради директорів, і вже за результатами засідання Україна отримає чи не отримає другий кредитний транш. Мова йде про близько 1,4 млрд доларів. Час можливого надання грошей - кінець липня - початок серпня", - додав він.

Реклама:

При цьому Ваше підкреслив, що місія буде сконцентрована на оцінці економічної ситуації, а також прогресу, який має бути досягнутий порівняно з березнем 2014 року.

"В основному це будуть макроекономічні питання", - сказав представник МВФ.

Він також додав, що до приїзду оціночної місії в Україні будуть працювати технічні місії, метою яких стане надання саме консультаційної допомоги уряду в питаннях фіскальної дисципліни, боротьби з корупцією.

"Вони також зроблять свій внесок в оцінку ситуації в країні і у досягнення необхідного прогресу, який стане запорукою позитивного рішення Ради директорів щодо України", - зазначив Ваше.

Він не виключив, що фактор політичної нестабільності також буде враховано. "Робота оціночної місії полягає в тому, щоб показати картину в комплексі. Безперечно, ми будемо обговорювати це питання. Але не менш важливими будуть дії уряду з подолання труднощів і оцінка цих дій нашими фахівцями", - додав він.

При це глава представництва МВФ додав, що Фонд відстежує ситуацію постійно.

"Перебуваючи тут, відстежуємо ситуацію щодоби. Я хочу висловити вдячність уряду - ми не відчуваємо дефіциту інформації і отримуємо всі оперативні зведення, в першу чергу фінансового характеру - про роботу підрозділів Національного банку, податкової адміністрації у східних регіонах", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!